Winkelwagen

Zelfbeeld en
Zelfvertrouwen

Voor scholen en organisaties

ZELFBEELD EN ZELFVERTROUWEN

In onze moderne samenleving worden kinderen vaak blootgesteld aan een stortvloed van perfecte beelden en idealen, zowel online als offline. Ze staan onder steeds grotere druk om te voldoen aan de verwachtingen van anderen, onrealistische schoonheidsnormen en de hoge standaarden die worden gesteld door sociale media en populaire cultuur. Dit kan leiden tot onrealistische verwachtingen en een ongezonde focus op uiterlijk en prestaties. Ze worden hierdoor onzeker en zullen zichzelf niet meer waarderen. Het is daarom van cruciaal belang om kinderen te helpen een gezond en realistisch zelfbeeld te ontwikkelen en behouden. Een gezond zelfbeeld is essentieel voor een succesvol leven, het ontwikkelen van gezonde relaties, betere schoolprestaties, omgaan met problemen, welzijn en ontwikkeling van kinderen. Het bepaalt hoe kinderen naar zichzelf kijken en hoe ze zichzelf waarderen. Als kinderen zichzelf waardevol en competent voelen, hebben ze meer zelfvertrouwen en zijn ze beter in staat om uitdagingen aan te gaan en succesvol te zijn in verschillende aspecten van hun leven. Aan de andere kant kan een negatief zelfbeeld leiden tot lage zelfwaardering, zelfkritiek en een gebrek aan zelfvertrouwen, wat het moeilijker kan maken voor kinderen om hun doelen te bereiken en te genieten van het leven. Om kinderen te helpen om zich tot succesvolle moslims te ontwikkelen bieden wij de workshop “Zelfbeeld en zelfvertrouwen” aan.

INHOUD VAN DE WORKSHOP

In deze workshop richten we ons op het ontwikkelen van een positief zelfbeeld bij kinderen, het vergroten van de eigenwaarden en zelfvertrouwen, het leren beschermen van hun zelfbeeld tegen negatieve invloeden, en hoe ze om kunnen gaan met onrealistische verwachtingen en sociale druk. We leren kinderen hoe ze hun eigen kwaliteiten en sterke punten kunnen erkennen en waarderen. Daarnaast bespreken we de verschillende factoren die een negatief en positief zelfbeeld kunnen veroorzaken, zoals pesten, sociale druk, prestaties, familie, vrienden, media en cultuur. Door kinderen bewust te maken van deze factoren, kunnen we hen helpen om er op een positieve manier mee om te gaan.

Vervolgens zullen we technieken bespreken die ze in het dagelijkse leven kunnen toepassen om het zelfbeeld te verbeteren, zoals positief denken, positieve zelfspraak, zelfacceptatie, zelfvertrouwen, zelfwaardering en zelfzorg. Door middel van interactieve discussies en activiteiten, reflectieve oefeningen en rollenspellen leren wij de kinderen deze technieken zelf toe te passen. We moedigen kinderen aan om hun gedachten en gevoelens te uiten en leren hen omgaan met eventuele negatieve reacties van anderen. 

De inhoud is na extensieve onderzoek samengesteld door onze Islamitisch theologen, psychologen en pedagogen. Hierdoor is de informatie up-to-date, geschikt voor de verschillende leeftijdsgroepen, nauwkeurig en reflecteert het de interesses van de leerlingen. De inhoud is volledig afgestemd op de interesses en ontwikkelingen van iedere leeftijdsgroep. Het voorziet hen middels verschillende werkvormen op een leuke, eigentijdse, informatieve en duidelijke wijze van accurate informatie. De workshop is een uitgebalanceerde mix van educatie, plezier en participatie. Het zal op een begrijpelijk en toegankelijk wijze gedoceerd worden, waardoor de leerlingen geïnspireerd raken en hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Tijdens de les zal er gebruik gemaakt worden van interactieve presentaties, discussies, spelletjes en quizzen om leerlingen te betrekken en hen te helpen de informatie beter te begrijpen. Tevens sluit de workshop aan bij de leerdoelen en leerresultaten van het basisonderwijs. We geloven dat dit een waardevolle aanvulling is op het curriculum en kan bijdragen aan het ontwikkelen van een holistische en wereldwijze leerervaring voor leerlingen.

Onze ontwikkelaars hebben deze workshop zorgvuldig ontworpen met de bedoeling om de leerlingen op een interactieve wijze te betrekken. De lessen zullen verzorgd worden door onze ervaren en professionele godsdienstleerkracht Asma Bouhotan. Onze docente heeft jarenlange ervaring met het lesgeven aan jonge studenten en is in staat om de informatie op een begrijpelijke, leeftijdsadequate en toegankelijke wijze over te brengen. Ze zal tijdens de lessen gebruik maken van interactieve presentaties, speelse activiteiten en leuke spellen om de leerlingen te betrekken en hen de kans te geven om hun begrip over deze belangrijke periode te vergroten.

ONZE DOCENTE

Asma Bouhotan

Islamitisch theologe

De leerlingen krijgen les van onze ervaren Islamitisch theologe, godsdienstleerkracht en moeder van twee kinderen, Asma Bouhotan. Ze is de auteur van het boek “De menstruatie in de Islam” en heeft zich gespecialiseerd in positieve Islamitische opvoeding. Ze heeft jarenlange ervaring binnen het onderwijs en het verzorgen van workshops.

VOOR WIE?

Deze workshop is geschikt voor leerlingen van groepen 5 t/m 8 en de gehele middelbare school. We willen alle kinderen helpen om zich goed te voelen over zichzelf en hun vaardigheden en kwaliteiten te ontdekken en te benutten. Of het nu gaat om verlegen kinderen die wat meer zelfvertrouwen nodig hebben of om kinderen die te maken hebben met pestgedrag en hierdoor een laag zelfbeeld hebben ontwikkeld, onze workshop biedt de tools en technieken om een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Onze workshop is niet alleen geschikt voor kinderen die worstelen met hun zelfbeeld, maar ook voor kinderen die al een positief zelfbeeld hebben. De workshop biedt namelijk waardevolle informatie en tools voor kinderen om hun zelfbeeld en zelfvertrouwen te blijven ontwikkelen. 

TRAINING VOOR OUDERS

De ontwikkeling van een positief zelfbeeld is een proces dat tijd en aandacht vereist. De workshop biedt een gestructureerde en effectieve manier om dit proces te ondersteunen. We bieden een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen zich op hun gemak voelen om hun gevoelens en gedachten te delen. Maar het is ook erg belangrijk dat kinderen thuis ondersteund worden door hun ouders bij het ontwikkelen en behouden van een positief zelfbeeld. Om deze reden bieden wij ook een training aan voor ouders waarbij wij hen ondersteunen bij het versterken van het zelfbeeld van hun kinderen.

ONTWIKKELAARS

Naam Specialisatie
Asma Bouhotan
Islamitisch theologe
drs. Esra Daşdoğan
Orthopedagoog
drs. Ikram Hajji
GZ-Psycholoog & Orthopedagoog
drs. Asena Cakir
Orthopedagoog & Criminoloog
drs. Afaf Sahraoui
Orthopedagoog
drs. Hanae Abraimi
Orthopedagoog

BROCHURE AANVRAGEN

Het investeren in het zelfbeeld van kinderen is een investering in hun toekomst. Door deel te nemen aan onze workshop, kunnen kinderen hun zelfbeeld verbeteren, hun zelfvertrouwen vergroten en beter voorbereid zijn op het leven na school. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe wij u kunnen helpen bij het verbeteren van het zelfbeeld van uw leerlingen.

  Wij bezorgen in Nederland en België

  Gratis bezorging vanaf 70 euro

  Uitstekende klantenservice

  Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

  100% veilig betalen

  Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden