Winkelwagen

‘Umrah met kinderen

Leestijd: 2 minuten

De behoefte om ‘Umrah te verrichten maar je hebt kids? Wel of niet doen? Veel ouders voelen op een gegeven moment de drang om de ‘Umrah te verrichten, maar wanneer er jonge kinderen in het spel zijn hebben ouders vaak het idee dat de ‘Umrah mission impossible is. Eén ding is zeker: het is zeker niet onmogelijk. Natuurlijk is het anders dan wanneer je zonder kinderen gaat maar het meenemen van je kinderen heeft grote voordelen als het gaat om de vorming van hun islamitische identiteit. Als je budget het toelaat om al je kinderen of een van je kinderen mee te nemen, dan raden wij dat ten zeerste aan. We zullen in deze blog uitleggen waarom wij hier zo over denken!

1. Positieve ervaringen blijven een kind bij
Het is een feit dat we de mooie momenten in onze jeugd niet zomaar vergeten. We vergeten ze vrijwel nooit en kunnen ze meestal tot in de detail navertellen. Een van de redenen waarom het goed is voor je kind om de ‘Umrah op een jonge leeftijd mee te maken, is dat het kind de mogelijkheid krijgt om positiviteit te ervaren in de twee meest Heilige steden, waarna dit positieve gevoel voor altijd geassioceert zal worden met deze twee steden. Hoe mooi zou het zijn als het zien van de ka’bah positieve assiocaties opwekt bij je kind en dat al op zeer jonge leeftijd?

2. Effectief informeren
Het kind voorzien van informatie kan in allerlei stijlen. Het kan door voor de klas te gaan staan, door een boek onder de neus te schuiven of door middel van een informatief filmpje. Maar een van de meest effectieve manieren is door het verhaal persoonlijk te vertellen op de plek waar het zich allemaal heeft afgespeeld. Mekka en Medina, de twee steden waar het leven van onze geliefde Profeet Muhammad (vrede zij met hem) heeft afgespeeld, waar hij (vrede zij met hem) de Quran neergedaald heeft gekregen en waar zich de meest bijzondere gebeurtenissen plaatsvonden met betrekking tot de sahabah (moge Allah tevreden met hen zijn). Het is natuurlijk zeer indrukwekkend om alle spannende verhalen uit de sierah aan je kinderen na te vertellen op de plek waar het daadwerkelijk gebeurd is. Zoals toen de Profeet (vrede zij met hem) samen met Abu Bakr (moge Allah tevreden zijn met hem) in de grot scholen om niet gevonden te worden door de Quraysh. Overweldigend, spannend en een zeer bijzondere manier om je kinderen kennis te laten maken met het leven van de Profeet (vrede zij met hem).

3. Versterking van de Islamitische identiteit
De positieve associaties met de twee Heilige steden, het effectief informeren over het leven van de Profeet (vrede zij met hem) dragen allemaal bij aan de versterking van de Islamitische identiteit. Er is geen betere investering voor een moslimouder dan deze. We leven in een samenleving waarin de Islam niet de regel is, het is daarom uiterst belangrijk om al onze aandacht te vestigen op het verankeren van de Islam in hun harten.

Er zijn natuurlijk nog andere redenen te bedenken waarom je het wel zou moeten doen en daartegenover zijn er ook redenen te bedenken waarom je er niet voor zou willen gaan. Geef jezelf de rust, maak een lijstje met de voor en nadelen en zet ze naast elkaar. Weeg het met elkaar af en moge Allah jou de beste beslissing laten maken, amien

One comment

  1. Assalaamu aleykoum wa rahmatoellah, wat een interessant artikel! Allahuma baarik. Mijn zoontje is op 9 jarige leeftijd op Umrah geweest, en steevast als het over vakantie gaat zegt hij dat hij weer naar Mekka wil. Het heeft zoveel indruk gemaakt op hem. Hij is zich ook veel bewuster geworden van broederschap in de islam en van hoe groots onze religie is alhamdoulilah!
    Mocht je de kans hebben dan zeg ik,
    Doen!

Comments are closed.

Wij bezorgen in Nederland en België

Gratis bezorging vanaf 70 euro

Uitstekende klantenservice

Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

100% veilig betalen

Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden