Winkelwagen

HOE HELP IK MIJN DOCHTER IN HAAR REIS NAAR DE HIJAB?

De hijab lijkt tegenwoordig één van de grootste uitdagingen en sociale media maakt het er niet makkelijker op. Meisjes krijgen al op jonge leeftijd te maken met idealen over hoe ze eruit horen te zien, welke kleding ze horen te dragen en hoe ze zich dienen te gedragen. Deze idealen staan vaak haaks op het islamitische concept van de hijab. Omdat de hijab een essentieel onderdeel is van onze Islamitische identiteit, is het erg belangrijk dat we onze meiden de juiste handvaten geven in hun reis naar de hijab. Wij kunnen je hierbij helpen! Om deze handvaten mee te kunnen geven, hebben wij een speciale training ontwikkeld voor moslimvrouwen die hun dochters willen helpen in het dragen van de hijab. We begrijpen dat het belangrijk voor u is om uw dochter te ondersteunen bij deze beslissing en daarom hebben wij deze workshop ontworpen om u te helpen bij elke stap van het proces. De workshop is bedoeld voor moeders met dochters van alle leeftijden. Onze deskundige docenten hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van meisjes bij het dragen van de hijab en zijn zeer bedreven in het aanleren van de benodigde vaardigheden aan moeders. 

Wil je als moeder meer leren over Islamitische regels van de hijab? JA

Wil je jouw dochter graag helpen bij het leren dragen van de hijab? JA

Wil je weten hoe je haar kan motiveren en haar band met de hijab leert versterken? JA

Dan is deze training bedoeld voor jou

INHOUD VAN DE TRAINING

De workshop wordt in een veilige leeromgeving gegeven door onze ervaren docente Naima Arramdani. Ze is de auteur van verschillende boeken omtrent de hijab, waaronder ‘Hidaya’s Hijab’ en de reeks ‘Meisje met Hijab’. Zij bezit de nodige kennis van experts binnen dit vakgebied en er is alle ruimte om vragen omtrent dit onderwerp te stellen. In de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: 

 • Het belang is van het dragen van de hijab
 • De islamitische kijk op de hijab
 • Hoe de hijab gedragen dient te worden
 • Hoe de hijab een plek in de opvoeding kan krijgen
 • Hoe de Islamitische identiteit middels de hijab versterkt kan worden
 • Hoe dochters/zusjes/nichtjes op een liefdevolle manier begeleidt kunnen worden naar het dragen van de hijab
 • De juiste ondersteuning bieden wanneer ze het al draagt
 • Q/A sessie

Onze training is niet alleen gericht op het aanleren van praktische vaardigheden, maar ook op het beantwoorden van alle vragen die u of uw dochter hebben over de hijab. We begrijpen dat het dragen van de hijab soms vragen en twijfels kan oproepen en daarom bieden wij een open en veilige omgeving waarin u zich vrij kan voelen om van gedachten en gevoelens te wisselen. Na de training blijven wij ook via de mail beschikbaar om vragen te beantwoorden en te adviseren rondom eventuele uitdagingen die u tegenkomt tijdens het proces.

VOORDELEN

Begeleiding

Begeleiding, ondersteuning en vragen stellen aan een ervaren coach

Community

Tijdens de training kunnen moeders samen sparren over vraagstukken en diepgaande discussies voeren

Diepgang

Op een laagdrempelige wijze diepgaande informatie bespreken

MELD JE AAN!

Wil je weten hoe je de liefde voor de hijab kunt versterken en hoe je dit opneemt in je opvoeding, maar weet je niet hoe je deze reis zo makkelijk mogelijk kunt maken? Dan is deze training belangrijk voor jou! Dit is een levenslange investering in jezelf en je dochter. Meedoen met deze training zal jou als (toekomstige) moeder of opvoedkundige een boost geven, het maakt de theorie over de hijab levendig en je krijgt veel praktische tips mee waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Sluit je bij ons aan voor alles wat met verbinding en gemeenschap te maken heeft. Maak je klaar voor mooie en diepgaande discussies, oprechte verbinding en een fijne community. It takes a village to help a mother and it takes a strong mother to raise a child.

BROCHURE AANVRAGEN

  Wij bezorgen in Nederland en België

  Gratis bezorging vanaf 70 euro

  Uitstekende klantenservice

  Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

  100% veilig betalen

  Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden