Winkelwagen

Sierah en
de rechtgeleide Kaliefen

Voor scholen en organisaties


SIERAH EN DE RECHTGELEIDE KALIEFEN

Een unieke educatieve en interactieve ervaring die uw leerlingen zal inspireren en motiveren. Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor basisschoolleerlingen en biedt een fascinerende blik op de levens en prestaties van de profeet Mohammed (vrede zij met hem) en de vier rechtgeleide Kaliefen: Abu Bakr, Umar, Uthman en Ali (moge Allah tevreden met hen zijn). Deze workshop is geschikt voor alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond of niveau van kennis. 

Tijdens deze workshop zullen de kinderen worden meegenomen op een reis door de tijd, waarbij ze de belangrijkste gebeurtenissen uit de Sierah (het leven van de profeet Mohammed) zullen leren kennen en begrijpen. Ook zullen ze kennis maken met de vier rechtgeleide Kaliefen: Abu Bakr, Umar, Uthman en Ali. We zullen hun levens bespreken, grote prestaties, belangrijke rol als leiders van de moslimgemeenschap, bijdragen aan de wereldbeschaving en hoe deze bijzondere mannen de wereld permanent hebben veranderd. Gedurende de workshop zullen de kinderen middels verschillende interactieve activiteiten en spellen betrokken worden bij de lesstof, waardoor ze actief kunnen leren en plezier kunnen hebben. Dit is een geweldige manier om de kinderen te stimuleren om meer te leren over de Islam, de Sierah en de rechtgeleide Kaliefen.

We begrijpen dat het voor basisscholen belangrijk is om workshops en programma’s te kiezen die aansluiten bij de leerdoelen van hun curriculum. Onze workshop is ontworpen om naadloos te integreren in het curriculum van uw school en aan te sluiten bij de vakken zoals geschiedenis, burgerschap, levensbeschouwing en maatschappijleer.

INHOUD VAN DE WORKSHOP

De inhoud is na extensieve onderzoek samengesteld door onze Islamitisch theologe, geschiedkundigen en pedagogen. Hierdoor is de informatie up-to-date, geschikt voor de verschillende leeftijdsgroepen, historisch nauwkeurig en reflecteert het de interesses van de leerlingen. De inhoud is volledig afgestemd op de interesses en ontwikkelingen van iedere leeftijdsgroep. Het voorziet hen middels verschillende werkvormen op een leuke, eigentijdse, informatieve en duidelijke wijze van accurate informatie.

Onze ontwikkelaars en docente hebben deze workshop zorgvuldig ontworpen met de bedoeling om de leerlingen op een interactieve wijze te betrekken. De lessen zullen verzorgd worden door onze ervaren en professionele godsdienstleerkracht Asma Bouhotan. Onze docente heeft jarenlange ervaring met het lesgeven aan jonge studenten en is in staat om de informatie op een begrijpelijke, leeftijdsadequate en toegankelijke wijze over te brengen. Ze zal tijdens de lessen gebruik maken van interactieve presentaties, speelse activiteiten en leuke spellen om de leerlingen te betrekken en hen de kans te geven om hun begrip over deze belangrijke periode te vergroten.

ONZE DOCENTE

Asma Bouhotan

Islamitisch theologe

De leerlingen krijgen les van onze ervaren Islamitisch theologe, godsdienstleerkracht en moeder van twee kinderen, Asma Bouhotan. Ze is de auteur van het boek “De menstruatie in de Islam” en heeft zich gespecialiseerd in positieve Islamitische opvoeding. Ze heeft jarenlange ervaring binnen het onderwijs en het verzorgen van workshops.

VOOR WIE?

Deze workshop is voor jongens en meisjes van 4 t/m 13 jaar die belangrijke kennis op willen doen omtrent de Sierah en de periode van de rechtgeleide Kaliefen. De lessen worden op een Islamitisch en pedagogisch verantwoorde wijze aangeboden, waardoor de leerling de nodige kennis op een leuke en eigentijdse manier meekrijgt.

ONTWIKKELAARS

Naam Specialisatie
Asma Bouhotan
Islamitisch theoloog
Marouan Tahri
Geschiedkundige
Yessir Bougzem
Geschiedkundige
Abdallah Abu Ayyash
Midden-Oosten-deskundige
drs. Ikram Hajji
GZ-Psycholoog & Orthopedagoog
drs. Hanae Abraimi
Orthopedagoog
drs. Afaf Sahraoui
Orthopedagoog

BROCHURE AANVRAGEN

We zijn ervan overtuigd dat deze workshop een waardevolle aanvulling zal zijn op het onderwijsprogramma van uw school en dat uw leerlingen veel zullen leren en plezier zullen hebben tijdens het proces. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. We kijken er naar uit om met u samen te werken om een onvergetelijke leerervaring te bieden aan uw leerlingen!

  Wij bezorgen in Nederland en België

  Gratis bezorging vanaf 70 euro

  Uitstekende klantenservice

  Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

  100% veilig betalen

  Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden