Winkelwagen

Kinderen helpen met
emotieregulatie

Voor scholen en organisaties


EMOTIEREGULATIE

Bent u als ouder of leerkracht op zoek naar effectieve manieren om uw kinderen of leerlingen te helpen bij het beheersen van hun emoties? Wilt u uw hen helpen de nodige vaardigheden aan te leren om met hun emoties om te gaan in een steeds complexere wereld? Zoekt u naar een oplossing die niet alleen aansluit bij uw moslimachtergrond, maar ook gebaseerd is op bewezen methoden en inzichten? Dan is onze training over emotieregulatie voor kinderen speciaal ontworpen voor u!

Opvoeden is een prachtige maar uitdagende taak, en het kan vooral moeilijk zijn wanneer we te maken hebben met de complexiteit van emoties. In deze snel veranderende samenleving worden kinderen dagelijks blootgesteld aan een grote hoeveelheid prikkels en stressfactoren die hun emotionele welzijn kunnen beïnvloeden. Het is van essentieel belang dat we als opvoeders de juiste tools hebben om de kinderen te begeleiden bij het begrijpen en reguleren van hun emoties. Deze training is speciaal ontworpen om u te ondersteunen bij deze cruciale taak. Het biedt een unieke benadering die rekening houdt met de culturele en religieuze context waarin kinderen opgroeien. Onze ervaren moslimdocenten zijn gespecialiseerd in psychologie, pedagogiek en Islamitische theologie. Ze zullen u begeleiden bij het ontdekken van effectieve strategieën en praktische oefeningen om uw kinderen, van peuters t/m tieners, te helpen bij het begrijpen, uiten en beheersen van hun emoties op een manier die overeenkomt met uw waarden en overtuigingen.

Leer hoe u een emotioneel veilige omgeving kunt creëren waarin uw kinderen zich vrij voelen om hun gevoelens te uiten en te verkennen, terwijl ze tegelijkertijd leren hoe ze hun emoties op een gezonde en constructieve manier kunnen uiten. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die goed in staat zijn om hun emoties te reguleren, beter presteren op school, gezondere relaties hebben en beter zijn toegerust om met stress en tegenslagen om te gaan. Als moslimouders begrijpen we de waarde van emotionele intelligentie en hoe dit kan bijdragen aan de algehele groei en welzijn van onze kinderen.

INHOUD VAN DE WORKSHOP

Bij deze exclusieve training willen we u de essentiële tools en inzichten bieden om uw kinderen te begeleiden bij het beheersen van hun emoties en het ontwikkelen van veerkrachtige vaardigheden die een leven lang meegaan. Stap in de wereld van positieve opvoeding en laat uw kinderen gedijen in een harmonieuze omgeving waarin ze hun potentieel volledig kunnen benutten.

Wat u gedoceerd zult krijgen tijdens deze training:

Veilige omgeving: Ontdek hoe u een veilige en ondersteunende omgeving kunt creëren waarin uw kinderen zich vrij voelen om hun emoties te uiten en te begrijpen.

Emotionele intelligentie begrijpen: Ontdek de fundamenten van emotionele intelligentie en leer hoe u deze kennis kunt toepassen bij het begeleiden van uw kinderen. Leer de verschillende componenten van emotieregulatie en hoe u uw kinderen kunt helpen om te gaan met zowel positieve als negatieve emoties. U krijgt ook inzicht in de wijze waarop deze emoties zich kunnen uiten op verschillende leeftijden.

Het belang van empathie: Leer hoe u empathie kunt cultiveren en hoe dit kan bijdragen aan het bevorderen van een positieve ouder-kindrelatie. Ontdek technieken om uw kinderen te ondersteunen bij het ontwikkelen van empathie jegens anderen en het tonen van mededogen.

Effectieve communicatie: Leer de kracht van effectieve communicatie en ontdek hoe u op een respectvolle manier met uw kinderen kunt praten over emoties. Leer luisteren naar hun perspectieven en leer manieren om open en constructieve gesprekken te voeren die de emotionele verbinding versterken.

Positieve discipline: Ontdek effectieve en Islamitisch geïnspireerde methoden van discipline die het zelfrespect en de eigenwaarde van uw kinderen bevorderen. Leer alternatieven voor straffen en belonen die gericht zijn op het bevorderen van zelfbeheersing, verantwoordelijkheid en innerlijke motivatie.

Het omgaan met stress en woede: Leer praktische strategieën om uw kinderen te helpen stress en woede op een gezonde manier te hanteren.

Cultivering van positieve emoties: Leer hoe u positieve emoties kunt cultiveren bij uw kinderen en een positieve sfeer kunt creëren binnen het gezin. Ontdek activiteiten en routines die het gevoel van vreugde, dankbaarheid en liefde versterken, en leer hoe u uw kinderen kunt helpen positieve emoties te herkennen en te waarderen.

Casestudies: Wij bieden niet alleen theoretische kennis, maar ook praktische oefeningen en casestudies die u in staat stellen om de geleerde strategieën in de praktijk toe te passen. We geloven sterk in een interactieve leerervaring, waarbij u de kans krijgt om uw eigen ervaringen en uitdagingen te delen en te leren van andere ouders in de groep

VOORDELEN

Islamitische benadering

Als moslimouders begrijpen wij dat de Islam een integraal onderdeel is van uw opvoeding. Onze workshop is zorgvuldig ontworpen met specifieke aandacht voor de behoeften en waarden van moslimgezinnen

Evidence-based methodologie

Wij combineren wetenschappelijke kennis met praktische toepassingen om u te voorzien van een effectieve toolkit om de emotieregulatie van uw kinderen te bevorderen

Deskundige docenten

Ons team van ervaren en gecertificeerde docenten hebben diepgaande kennis van zowel kinderpsychologie als de principes van emotieregulatie

ONZE DOCENTE

Asma Bouhotan

Islamitisch theologe

De leerlingen krijgen les van onze ervaren Islamitisch theologe, godsdienstleerkracht en moeder van twee kinderen, Asma Bouhotan. Ze is de auteur van het boek “De menstruatie in de Islam” en heeft zich gespecialiseerd in positieve Islamitische opvoeding. Ze heeft jarenlange ervaring binnen het onderwijs en het verzorgen van workshops.

VOOR WIE?

Deze training is voor ouders, verzorgenden, leerkrachten en zorgverleners die belangrijke kennis op willen doen omtrent emotieregulatie en kinderen op een pedagogisch verantwoorde wijze willen ondersteunen in het uiten van hun emoties.

ONTWIKKELAARS

Naam Specialisatie
Asma Bouhotan
Islamitisch theologe
Tuğçe Apaydin
Islamitisch theologe
drs. Ikram Hajji
GZ-Psycholoog & Orthopedagoog
drs. Esra Daşdoğan
Orthopedagoog
drs. Fatima Ahouch
Orthopedagoog
drs. Hanae Abraimi
Orthopedagoog
drs. Afaf Sahraoui
Orthopedagoog

BROCHURE AANVRAGEN

Wacht niet langer en neem deel aan onze exclusieve training over emotieregulatie van kinderen. Investeer in de toekomst van uw kinderen en geef hen de geschenk van emotionele veerkracht en welzijn. Samen kunnen we een generatie opbouwen die sterk in het leven staat, geworteld in hun geloof en in staat om de wereld met mededogen en empathie tegemoet te treden.

  Wij bezorgen in Nederland en België

  Gratis bezorging vanaf 70 euro

  Uitstekende klantenservice

  Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

  100% veilig betalen

  Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden