Winkelwagen

Islam en
atheïsme

Voor scholen en organisaties


ISLAM EN ATHEÏSME

In onze huidige samenleving worden kinderen op jonge leeftijd blootgesteld aan verschillende geloofsovertuigingen en levensbeschouwingen. Dit heeft natuurlijk een impact op onze samenleving, vooral op jongeren. Zij proberen nog hun eigen identiteit en overtuigingen te ontwikkelen. Vele van deze overtuigingen, zoals atheïsme, staan haaks op de fundamentele religieuze waarden en overtuigingen van de Islam. Atheïsme is de moderne overtuiging dat er geen God bestaat en wordt steeds vaker als de enige acceptabele overtuiging gepresenteerd in onze samenleving. In een wereld waarin religieuze overtuigingen vaak ter discussie worden gesteld en atheïsme steeds meer als de normatieve keuze wordt gezien, is het van cruciaal belang om kinderen van jongs af te beschermen tegen deze overtuigingen door hen aan te leren wat de essentie is van de Islamitische leer en hoe ze hun geloof kunnen versterken middels de juiste argumenten. Om deze reden bieden wij deze workshop aan.

Onze workshop “Islam en atheïsme” biedt een unieke kans voor uw leerlingen om te leren wat atheïsme is en hoe het in strijd is met de Islam. Ze worden aangemoedigd om kritisch na te denken over de argumenten van atheïsten en hun eigen geloof te versterken met solide argumenten en bewijzen. We zullen niet alleen bespreken waarom atheïsme onjuist is, maar ook dat het een gevaarlijke weg is die leidt tot een gebrek aan moraliteit en ethiek. Dit zal hen, vooral vanaf de middelbare school, helpen om beter voorbereid te zijn op de uitdagingen die ze kunnen tegenkomen in hun dagelijks leven.

INHOUD VAN DE WORKSHOP

Deze workshop is speciaal ontworpen om leerlingen te helpen begrijpen wat atheïsme inhoudt en waarom het niet overeenkomt met de Islamitische overtuigingen. We behandelen op een begrijpelijke manier de belangrijkste argumenten en bewijzen die worden gebruikt om te reageren op de atheïstische opvattingen. We zullen bespreken hoe deze argumenten en bewijzen zijn gebaseerd op de Islamitische theologie en hoe ze de basis vormen voor een sterk geloof. Door middel van interactieve sessies en leerzame activiteiten zullen leerlingen leren hoe ze kunnen reageren op de verschillende argumenten van atheïsten.

Onze ervaren en deskundige docenten hebben jarenlange ervaring in het lesgeven aan kinderen en zijn goed in staat om de complexe concepten van de Islamitische theologie op een begrijpelijke manier uit te leggen. Door middel van interactieve en praktische activiteiten zullen uw leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over hoe ze de hun Islamitische overtuigingen kunnen versterken.

De inhoud is na extensieve onderzoek samengesteld door onze Islamitische theologen en pedagogen. Hierdoor is de informatie up-to-date, geschikt voor de verschillende leeftijdsgroepen, nauwkeurig en reflecteert het de interesses van de leerlingen. De inhoud is volledig afgestemd op de interesses en ontwikkelingen van iedere leeftijdsgroep. Het voorziet hen middels verschillende werkvormen op een leuke, eigentijdse, informatieve en duidelijke wijze van accurate informatie. De workshop is een uitgebalanceerde mix van educatie, plezier en participatie. Het zal op een begrijpelijk en toegankelijk wijze gedoceerd worden, waardoor de leerlingen geïnspireerd raken en hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Tijdens de les zal er gebruik gemaakt worden van interactieve presentaties, discussies, spelletjes en quizzen om leerlingen te betrekken en hen te helpen de informatie beter te begrijpen.

ONZE DOCENTEN

Mostafa Said

Docent

Alihan Uzun

Docent

VOOR WIE?

Deze workshop is bedoeld voor jongens en meisjes uit de basisschoolgroepen 7 en 8 en de gehele middelbare school. Het is bedoeld voor leerlingen die willen leren over de Islamitische visie op het bestaan van God en hoe deze visie zich verhoudt tot het atheïstische standpunt. De lessen worden op een Islamitisch en pedagogisch verantwoorde wijze aangeboden, waardoor de leerling de nodige kennis op een leuke en eigentijdse manier meekrijgt.

ONTWIKKELAARS

Naam Specialisatie
Asma Bouhotan
Islamitisch theologe
Mostafa Said
Docent
Alihan Uzun
Docent
drs. Ikram Hajji
GZ-Psycholoog & Orthopedagoog
drs. Asena Cakir
Orthopedagoog & Criminoloog
drs. Afaf Sahraoui
Orthopedagoog
drs. Hanae Abraimi
Orthopedagoog

BROCHURE AANVRAGEN

We zijn ervan overtuigd dat deze workshop een waardevolle aanvulling zal zijn op het onderwijsprogramma van uw school en dat uw leerlingen veel zullen leren en plezier zullen hebben tijdens het proces. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. We kijken er naar uit om met u samen te werken om een onvergetelijke leerervaring te bieden aan uw leerlingen! We zijn er trots op om onze Islamitische gemeenschap te ondersteunen en om onze kinderen te helpen opgroeien als sterke, toegewijde moslims.

  Wij bezorgen in Nederland en België

  Gratis bezorging vanaf 70 euro

  Uitstekende klantenservice

  Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

  100% veilig betalen

  Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden