Winkelwagen

Glorieuze Islamitische
geschiedenis

Voor scholen en organisaties


GLORIEUZE ISLAMITISCHE GESCHIEDENIS

Deze workshop is speciaal ontworpen voor basis- en middelbare scholen om hun leerlingen kennis te laten maken met de rijke geschiedenis van de Islamitische beschaving en hen een dieper begrip te geven van de invloeden hiervan op de wereld van vandaag. De islamitische beschaving heeft een aantal van de grootste wetenschappers, filosofen, wiskundigen, en artsen voortgebracht die de wereld ooit heeft gekend. Door te leren over de bijdragen van de Islamitische wereld zullen de leerlingen inzicht krijgen in de vele manieren waarop de Islamitische wereld onze moderne samenleving heeft beïnvloed. Hierdoor kunnen leerlingen hun Islamitische identiteit en fascinerende geschiedenis hervinden en wederom trots hierop zijn. We zijn ervan overtuigd dat deze workshop een verrijkende en educatieve ervaring zal bieden voor leerlingen van alle achtergronden.

INHOUD VAN DE WORKSHOP

Tijdens de les nemen we leerlingen mee op een reis door de tijd naar de hoogtijdagen van de Islamitische beschaving, namelijk de Gouden Eeuw. We zullen belangrijke historische figuren, gebeurtenissen en uitvindingen uitlichten die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en vooruitgang van de Islamitische wereld en hen te laten zien hoe deze onze hedendaagse wereld hebben gevormd. We zullen het hebben over de bijdragen van belangrijke geleerden, wetenschappers en kunstenaars uit de Islamitische wereld, zoals Ibn Rushd, Ibn Khaldun, Al-Khwarizmi en Al-Farabi. Naast het verkennen van de islamitische geschiedenis, zullen we het ook aandacht besteden aan de redenen voor deze behaalde successen en welke lessen wij uit deze periode kunnen onttrekken. We zullen belangrijke waarden van de islam bespreken, zoals het zijn van bewuste moslims, verdraagzaamheid, samenwerken, naastenliefde, respect en leergierigheid.

De inhoud is na extensieve onderzoek samengesteld door onze Islamitisch theologe, geschiedkundigen en pedagogen. Hierdoor is de informatie up-to-date, geschikt voor de verschillende leeftijdsgroepen, historisch nauwkeurig en reflecteert het de interesses van de leerlingen. De inhoud is volledig afgestemd op de interesses en ontwikkelingen van iedere leeftijdsgroep. Het voorziet hen middels verschillende werkvormen op een leuke, eigentijdse, informatieve en duidelijke wijze van accurate informatie. De workshop is een uitgebalanceerde mix van educatie, plezier en participatie. Het zal op een begrijpelijk en toegankelijk wijze gedoceerd worden, waardoor de leerlingen geïnspireerd raken en hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Tijdens de les zal er gebruik gemaakt worden van interactieve presentaties, discussies, spelletjes en quizzen om leerlingen te betrekken en hen te helpen de informatie beter te begrijpen. Tevens sluit de workshop aan bij de leerdoelen en leerresultaten van het basisonderwijs. We geloven dat dit een waardevolle aanvulling is op het curriculum en kan bijdragen aan het ontwikkelen van een holistische en wereldwijze leerervaring voor leerlingen.

Onze ontwikkelaars en docente hebben deze workshop zorgvuldig ontworpen met de bedoeling om de leerlingen op een interactieve wijze te betrekken. De lessen zullen verzorgd worden door onze ervaren en professionele godsdienstleerkracht Asma Bouhotan. Onze docente heeft jarenlange ervaring met het lesgeven aan jonge studenten en is in staat om de informatie op een begrijpelijke, leeftijdsadequate en toegankelijke wijze over te brengen. Ze zal tijdens de lessen gebruik maken van interactieve presentaties, speelse activiteiten en leuke spellen om de leerlingen te betrekken en hen de kans te geven om hun begrip over deze belangrijke periode te vergroten.

ONZE DOCENTE

Asma Bouhotan

Islamitisch theologe

De leerlingen krijgen les van onze ervaren Islamitisch theologe, godsdienstleerkracht en moeder van twee kinderen, Asma Bouhotan. Ze is de auteur van het boek “De menstruatie in de Islam” en heeft zich gespecialiseerd in positieve Islamitische opvoeding. Ze heeft jarenlange ervaring binnen het onderwijs en het verzorgen van workshops.

VOOR WIE?

Deze workshop is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 5 t/m de gehele middelbare school die belangrijke kennis op willen doen over de hoogtijdagen uit de Islamitische geschiedenis. De lessen worden op een Islamitisch en pedagogisch verantwoorde wijze aangeboden, waardoor de leerling de nodige kennis op een leuke en eigentijdse manier meekrijgt.

ONTWIKKELAARS

Naam Specialisatie
Asma Bouhotan
Islamitisch theoloog
Marouan Tahri
Geschiedkundige
Yessir Bougzem
Geschiedkundige
Abdallah Abu Ayyash
Midden-Oosten-deskundige
drs. Ikram Hajji
GZ-Psycholoog & Orthopedagoog
drs. Hanae Abraimi
Orthopedagoog
drs. Afaf Sahraoui
Orthopedagoog

BROCHURE AANVRAGEN

We zijn ervan overtuigd dat deze workshop een waardevolle aanvulling zal zijn op het onderwijsprogramma van uw school en dat uw leerlingen veel zullen leren en plezier zullen hebben tijdens het proces. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. We kijken er naar uit om met u samen te werken om een onvergetelijke leerervaring te bieden aan uw leerlingen!

  Wij bezorgen in Nederland en België

  Gratis bezorging vanaf 70 euro

  Uitstekende klantenservice

  Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

  100% veilig betalen

  Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden