Winkelwagen

Islam &
LHBTIQA+

Islam & LHBTIQA+

In een tijd waarin de invloed van LHBTIQA+ propaganda steeds prominenter wordt, zien we zelfs overheden beleid ontwikkelen om de acceptatie van deze groep binnen de samenleving te bevorderen. Deze normalisatie strekt zich uit tot beleid gericht op kinderen en jongeren, waarbij op openbare scholen evenementen zoals paarse vrijdag en coming-outday worden gevierd. Tijdens deze gelegenheden staat de LHBTIQA+ ideologie centraal en worden kinderen aangemoedigd om zichzelf positief hierover te uiten, waarbij afwijkende opvattingen worden bekritiseerd. Specifiek gericht op conservatieve leerlingen, waaronder moslimkinderen, lijkt deze benadering intensiever. Vanuit huis krijgen zij vaak mee dat de LHBTIQA+ identiteit niet overeenkomt met de waarden van de Abrahamitische religies. Om deze reden worden op scholen homoseksuele “moslims” ingezet om lessen te verzorgen aan deze groep. Deze inzet is gebaseerd op het idee dat kinderen nog beïnvloedbaar zijn en daardoor makkelijker van gedachten kunnen veranderen. Binnen deze lessen wordt het onderwerp Islam en seksualiteit besproken, waarbij geprobeerd wordt om afwijkende seksuele geaardheid te normaliseren en te rechtvaardigen binnen de Islam. Dit staat echter in contrast met de unanieme consensus binnen de Islam dat dit niet is toegestaan, zoals blijkt uit de Koranverzen, uitspraken van de profeet, de metgezellen en Islamitische geleerden. In reactie op deze ontwikkelingen is het van groot belang om onze kinderen te beschermen tegen ongewenste beïnvloeding en hen te voorzien van informatie over de Islamitische standpunten, ondersteund door Koranverzen, uitspraken van de profeet en wetenschappelijke inzichten.

Om deze reden presenteren wij met deze workshop, die is ontwikkeld om bewustwording te creëren, onze kinderen te onderwijzen over de Islamitische perspectieven, en hen te voorzien van de juiste informatie om een respectvol tegengeluid te laten horen. Onze benadering is erop gericht om op een respectvolle wijze van mening te verschillen met degenen die deze ideologie steunen en promoten binnen de maatschappij.

INHOUD VAN DE WORKSHOP

Dit is de ultieme workshop over de Islam en LHBTIQA+ vanuit de Islamitische kaders. Het wordt (gesegregeerd) in een veilige leeromgeving aangeboden, waardoor ze zich niet hoeven te schamen en makkelijker hun vragen kunnen stellen. De leerlingen worden tijdens de workshop op een levendige, comfortabele en geruststellende manier aangesproken. Hierbij wordt er rekening gehouden met het gezonde verlangen van een kind naar duidelijke informatie.

De inhoud is na extensieve onderzoek samengesteld. Hierdoor is de informatie up-to-date, geschikt voor de leeftijdsgroep, wetenschappelijk nauwkeurig en reflecteert het de interesses van de leerlingen. De inhoud is volledig afgestemd op de interesses en ontwikkelingen van iedere leeftijdsgroep. Het voorziet hen middels verschillende werkvormen op een leuke, eigentijdse, informatieve en duidelijke wijze van accurate informatie. In de workshop komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

  • Definitie van LHBTIQA+
  • Oorzaken van het ontstaan
  • Wat vonden mensen vroeger van deze groep? En wat vinden ze tegenwoordig van deze groep?
  • Hoe promoot deze groep zich bij kinderen/jongeren en hoe proberen ze steun van hen te krijgen?
  • Hoe proberen ze moslimkinderen te beïnvloeden?
  • Wat zijn de Islamitische seksuele morele waarden en normen?
  • Beoordeling van LHBTIQA+ vanuit Islamitische kaders
  • Omgang met LHBTIQA+

Tickets zijn uitverkocht

ONZE DOCENTEN

Asma Bouhotan

Islamitisch theologe

Khosrow Karimi

Docent Biologie

De workshop wordt in een veilige leeromgeving gegeven door onze ervaren Islamitische theologe en godsdienstleerkracht Asma Bouhotan. Ze is de auteur van het boek “De menstruatie in de Islam” en heeft zich gespecialiseerd in positieve Islamitische opvoeding. De jongens krijgen les van onze biologie- en welzijnsdocent Khosrow Karimi. Hij is mentor voor leerlingen en docentbegeleider. Beide docenten hebben jarenlange ervaring binnen het onderwijs. Ze bezitten de nodige expertise binnen dit vakgebied en er is alle ruimte om vragen omtrent dit onderwerp te stellen. 

VOOR WIE?

Deze workshop is voor jongens en meiden vanaf 10 jaar die belangrijke kennis op willen doen omtrent het onderwerp ‘LHBTIQA+ vanuit Islamitisch perspectief’. Het wordt op een pedagogisch verantwoorde wijze aangeboden, waardoor de leerling de nodige kennis op een leuke en eigentijdse manier meekrijgt.

LOCATIE

Islamic Learning Center, Jan Rebelstraat 14H, 1096TC Amsterdam Osdorp

Tickets zijn uitverkocht

ONTWIKKELAARS

Naam Specialisatie
Asma Bouhotan
Islamitisch theoloog
Khosrow Karimi
Docent biologie
Wij bezorgen in Nederland en België

Gratis bezorging vanaf 70 euro

Uitstekende klantenservice

Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

100% veilig betalen

Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden