Winkelwagen

Emotieregulatie

Voor scholen en organisaties

EMOTIEREGULATIE

In het huidige digitale tijdperk is media en technologie overal om ons heen. Dit heeft onze wijze van communiceren en informatie verkrijgen drastisch veranderd. Leerlingen groeien tegenwoordig op in een wereld waarin ze constant worden blootgesteld aan een breed scala aan media, variërend van sociale media tot online games, van websites tot mobiele apps. Hoewel deze technologieën veel voordelen bieden, brengen ze ook uitdagingen en risico’s met zich mee voor de digitale opvoeding, zoals cyberpesten, online misleiding en een overweldigende hoeveelheid informatie. Het is van cruciaal belang dat leerlingen in staat zijn om deze informatie te begrijpen en leren hoe ze deze media op een kritische, gezonde en verstandige manier kunnen gebruiken. Hierdoor kunnen ze groeien tot bewuste, kritische en verantwoordelijke mediagebruikers. Onze workshop “Mediawijsheid” is speciaal ontworpen om leerlingen te helpen navigeren door de complexe wereld van media en hen te voorzien van de nodige vaardigheden om bewuste en positieve keuzes te maken. Naast de workshop voor meisjes, kunnen wij ook een bijeenkomst organiseren voor ouders om samen met hen de ontwikkelingen rondom de menstruatie te bespreken, ontkrachten van mythes en hen handvatten te geven over hoe ze hun dochter het beste hierop kunnen voorbereiden en begeleiden.

INHOUD VAN DE WORKSHOP

In een tijdperk waarin sociale media, online gaming en digitale platforms een integraal onderdeel zijn geworden van het leven van kinderen, is mediawijsheid een essentiële competentie en onderdeel van de digitale opvoeding geworden. Onze workshop biedt een allesomvattende aanpak om vanuit de Islamitische kaders leerlingen te begeleiden bij het ontwikkelen van kritisch denken, digitale geletterdheid en sociale vaardigheden die nodig zijn om veilig en verstandig gebruik te maken van media. De workshop is ontwikkeld met het oog op de behoeften en uitdagingen van basis- en middelbare schoolleerlingen. De workshop richt zich op het vergroten van het bewustzijn en de vaardigheden van leerlingen om hen te helpen de (sociale) media-omgeving waarin ze leven te begrijpen en te beheersen. We bieden interactieve activiteiten en boeiende discussies sessies waarin we verschillende aspecten van mediagebruik behandelen. Hiermee leren leerlingen kritisch na te denken over media-inhoud en bewuste keuzes te maken over hoe ze hun tijd online doorbrengen. Daarnaast worden ze zich bewust van de impact van media op hun zelfbeeld, relaties, gedachten, gedrag, gevoelens, leren ze hoe ze verstandige keuzes kunnen maken om zichzelf te beschermen tegen online gevaren zoals cyberpesten en misbruik, en leren ze hun schermtijd te beheersen. We richten ons ook op het ontwikkelen van positieve digitale interactievaardigheden, waarbij we de nadruk leggen op respect, empathie en verantwoordelijkheid bij online communicatie. Door middel van interactieve groepsactiviteiten, discussies en rollenspellen stimuleren we de leerlingen om na te denken over de ethiek van mediagebruik en om te streven naar een positieve en gezonde digitale cultuur.

Daarnaast bieden we ook maatwerk aan, waarbij we de workshop kunnen aanpassen aan de specifieke behoeften, doelen en leeftijdsgroepen van uw leerlingen. Of het nu gaat om een eenmalige sessie, een reeks workshops of een interactief evenement, wij kunnen een programma op maat maken dat voldoet aan uw wensen en doelstellingen. We bieden interactieve presentaties, groepsactiviteiten en praktische oefeningen die aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Daarnaast stemmen we de workshop af op actuele thema’s en trends in de digitale wereld, zodat de leerlingen relevante en up-to-date informatie ontvangen. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkelingen rondom AI, zoals ChatGPT en DALL-E2.

De workshop over mediawijsheid is niet alleen leerzaam, maar ook leuk! We streven ernaar om een dynamische leeromgeving te creëren waarin de leerlingen actief betrokken worden en waarin ze de ruimte krijgen om vragen te stellen en met elkaar te discussiëren. Door samen te werken en te delen, ontwikkelen ze waardevolle sociale en communicatieve vaardigheden die van pas zullen komen in hun verdere leven.

Kortom, de workshop mediawijsheid biedt talrijke voordelen voor scholen, waaronder het bevorderen van mediageletterdheid, online veiligheid en positieve digitale relaties. Het helpt leerlingen om kritische denkers en verantwoordelijke digitale burgers te worden, en ondersteunt ouders en leraren bij het begeleiden van kinderen in de digitale wereld. Het is een essentieel onderdeel van ieder onderwijsprogramma. 

VOORDELEN

Digitale burgers

Vaardigheden ontwikkelen om verantwoord en veilig om te gaan met media

Media-omgeving

Het creëert een positieve en gezonde media-omgeving op school

Respect

Draagt bij aan het verminderen van cyberpesten en bevordert respectvol online gedrag

Ouders

Ouders zullen gerustgesteld zijn door het feit dat hun kinderen worden begeleid bij het veilig en verstandig gebruik van media

ONZE DOCENTE

Asma Bouhotan

Islamitisch theologe

De leerlingen krijgen les van onze ervaren Islamitisch theologe, godsdienstleerkracht en moeder van twee kinderen, Asma Bouhotan. Ze is de auteur van het boek “De menstruatie in de Islam” en heeft zich gespecialiseerd in positieve Islamitische opvoeding. Ze heeft jarenlange ervaring binnen het onderwijs en het verzorgen van workshops.

VOOR WIE?

Deze workshop is voor meiden vanaf 10 jaar die belangrijke kennis op willen doen omtrent het onderwerp ‘menstruatie in de islam’. Het wordt op een pedagogisch verantwoorde wijze aangeboden, waardoor de leerling de nodige kennis op een leuke en eigentijdse manier meekrijgt.

TRAINING VOOR OUDERS EN LERAREN

Wij ondersteunen middels een training ouders en leraren. Het is belangrijk dat zij ook begrijpen hoe ze hun kinderen en leerlingen kunnen ondersteunen bij het ontwikkelen van mediawijsheid. Daarom bieden wij ook aanvullende informatie en advies aan voor ouders en leraren, zodat zij hun kinderen en leerlingen op een verantwoorde manier kunnen ondersteunen. Door deel te nemen aan de workshop kunnen zij meer inzicht krijgen in de digitale wereld van kinderen, de uitdagingen begrijpen waarmee zij worden geconfronteerd en hen beter begeleiden bij het navigeren door media en technologie.

ONTWIKKELAARS

Naam Specialisatie
Asma Bouhotan
Islamitisch theologe
drs. Ikram Hajji
GZ-Psycholoog & Orthopedagoog
drs. Asena Cakir
Orthopedagoog & Criminoloog
drs. Afaf Sahraoui
Orthopedagoog
drs. Hanae Abraimi
Orthopedagoog

BROCHURE AANVRAGEN

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om onze workshop over mediawijsheid te boeken. Geef uw leerlingen de kans om mediawijs te worden en laat uw school profiteren van onze boeiende en impactvolle workshop. Wij geloven dat investeren in mediawijsheid een investering is in de toekomst van uw leerlingen. Door hen de nodige tools en kennis te geven, kunnen ze opgroeien tot zelfverzekerde en verantwoordelijke digitale burgers. Ze leren om verstandige keuzes te maken en zichzelf te beschermen tegen de valkuilen van de moderne media. Samen kunnen we de weg vrijmaken voor een generatie leerlingen die vol vertrouwen en bekwaam is in het omgaan met media en digitale technologieën. 

    Wij bezorgen in Nederland en België

    Gratis bezorging vanaf 70 euro

    Uitstekende klantenservice

    Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

    100% veilig betalen

    Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden