Winkelwagen


DE BOEKENCLUB

In de drukte van het moederschap is het een uitdaging om doelen te behalen, zoals het periodiek uitlezen van een boek. Soms heb je een stok achter de deur nodig om het ook echt te doen. Bij een boekenclub lees je iedere 5 tot 8 weken één boek uit. Het feit dat je een afspraak hebt met je boekenclub kan dan toch helpen om zo’n boek echt uit te lezen. Een andere reden kan zijn dat je wat meer verdieping zoekt met gelijkgestemden. Boeken lezen is leuk, praten over boeken is nog veel leuker! Door inzichten van de andere leden bekijk je een boek met andere ogen en ontdek je nieuwe dingen. Om deze reden zijn wij de Growing Muslim Boekenclub begonnen. Deze is voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in het lezen van opvoedkundige boeken. Iedere donderdagavond van 20:30 t/m 22:00uur zullen wij boeken behandelen die door ons zijn gelezen en goedgekeurd. Alle leden van de boekenclub lezen hetzelfde boek en gaan actief aan de slag met de gelezen hoofdstukken. De boekenclub is onder begeleiding van vier vrouwelijke moslimpedagogen. Hoe geweldig is dat! Je krijgt de nodige diepgang van onze professionals, ze delen hun inzichten vanuit hun expertise, de inhoud van de boeken wordt uitvoerig besproken en er wordt een koppeling gemaakt tussen de islamitische én pedagogische kennis. Dit zal besproken worden tijdens onze wekelijkse online-meetings. Aan het einde van iedere bijeenkomst wordt besproken hoe je de nieuwe informatie kunt implementeren in je huishouden. Investeer in je eigen ontwikkeling en die van je kinderen door deel te nemen aan de boekenclub. Kom in je pyjama en zet je kopje thee alvast klaar!

VOORDELEN

Begeleiding

Begeleiding, ondersteuning en vragen stellen aan ervaren moslimpedagogen

Community

In de besloten community kunnen moeders samen sparren over vraagstukken en diepgaande discussies voeren

Diepgang

Op een laagdrempelige wijze diepgaande informatie uit de boeken bespreken

Bijeenkomsten

Wekelijkse bijeenkomsten waarin de gelezen hoofdstukken worden toegelicht en hoe je het kan implementeren

HET BOEK

De boeken die behandeld zullen worden zijn door ons gelezen en goedgekeurd. Inschrijvingen gaan per boek. Dit betekent dat na afsluiting van ieder boek de nieuwe inschrijvingen geopend zullen worden voor een nieuw boek. Het boek dat wij van donderdag 16 februari t/m donderdag 16 maart van 20:30 t/m 22:00uur (5 bijeenkomsten) zullen behandelen heet “Jagen, verzamelen, opvoeden” geschreven door Michaeleen Doucleff. De schrijfster kon in de huidige opvoedboeken geen antwoorden vinden op haar opvoedvragen en vroeg zich af of ze die wel kon vinden bij de kennis en ervaring van oude culturen. Met haar dochtertje reisde ze naar drie van de oudste gemeenschappen ter wereld: de Maya, de Inuit en de Hadza. Doucleff leerde al snel dat deze ouders niet dezelfde problemen met hun kinderen hebben als wij. Opvallend was hoe verschillend de band is tussen ouders en kind: gebaseerd op samenwerking in plaats van controle en op vertrouwen in plaats van angst. In Jagen, verzamelen, opvoeden deelt Doucleff haar bevindingen en laat ze andere wetenschappers aan het woord.

BEGELEIDENDE PEDAGOGEN

Siham Belbachir

Pedagoog

drs. Rahma Sbita

Gezinspedagoog

Yasmina Achahboun - Growing Muslim

drs. Yasmina Achahboun

Orthopedagoog

Mirella van der Weg

Pedagoog

EXTRA'S

Ouderschap vandaag de dag is ontzettend zwaar. Het is nooit de bedoeling geweest om het allemaal alleen te doen, maar toch ben je aan het jongleren met meerdere ballen. Daarom verdien jij een veilige omgeving waarin je kunt leren, al jouw ideeën en uitdagingen kunt delen. De boekenclub bevat een bijzondere online community met moeders die dezelfde waarden delen. Binnen de community kan je al je vragen stellen met betrekking tot het boek. Er worden mooie inzichten gedeeld, diepgaande discussies gevoerd, gekletst over moederschap, extra live-sessies gegeven en je blijft in contact met de leden en onze pedagogen. Wij gebruiken een besloten Instagrampagina om contact te houden met de community.

We hebben ook een eigen werkboek speciaal voor de boekenclub ontwikkeld. Hierin kan je middels een dagboek je voortgang bijhouden. Het boek is gevuld met inspirerende citaten, ontspannende activiteiten en reflecterende vragen. 

Growing Muslim houdt van extra’s en daarom bieden wij er nog een aan! Voor ieder hoofdstuk van het boek zijn er samenvattingen gemaakt door onze pedagogen. Deze kun je rustig op je gemak lezen. Ideaal voor de momenten dat het moederschap je helemaal heeft overgenomen en er geen tijd over was om je portie van de week te lezen. Op deze manier kan je alsnog (zonder achterstand) deelnemen aan de wekelijkse online-meetings.

Binnen de boekenclub wordt er géén begeleiding bij persoonlijke problematieken geboden. Maar maak je geen zorgen. Als je hier behoefte aan hebt, kan je buiten de boekenclub om persoonlijke coaching sessies inplannen met één van onze pedagogen.

INVESTERING

Een boekenclub waarin opvoedkundige boeken worden behandeld onder begeleiding van vier moslimpedagogen, online boekbesprekingen waarin de diepgang van elk hoofdstuk gezocht wordt, samenvattingen van elk hoofdstuk, een motiverende werkboek om de eigen ontwikkeling bij te houden en een veilige community met moeders die dezelfde waarden delen. Deze investering bedraagt slechts €49,95 voor vijf weken. Deze investering is exclusief de kosten voor het boek. Iedere lid dient deze zelf aan te schaffen. 

MELD JE AAN!

Meedoen met deze boekenclub zal jou als (toekomstige) moeder of opvoedkundige een boost geven en het maakt de theorie in de boeken levendig. Sluit je bij ons aan voor alles wat met verbinding en gemeenschap te maken heeft. Neem een kopje thee en maak je klaar voor mooie en diepgaande discussies, oprechte verbinding en een fijne community. It takes a village to help a mother and it takes a strong mother to raise a child.

Wij bezorgen in Nederland en België

Gratis bezorging vanaf 70 euro

Uitstekende klantenservice

Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

100% veilig betalen

Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden