Winkelwagen


DE BOEKENCLUB

In de drukte van het moederschap is het een uitdaging om doelen te behalen, zoals het periodiek uitlezen van een boek. Soms heb je een stok achter de deur nodig om het ook echt te doen. Bij een boekenclub lees je iedere 5 weken één boek uit. Het feit dat je een afspraak hebt met je boekenclub kan dan toch helpen om zo’n boek echt uit te lezen. Een andere reden kan zijn dat je wat meer verdieping zoekt met gelijkgestemden. Boeken lezen is leuk, praten over boeken is nog veel leuker! Door inzichten van de andere leden bekijk je een boek met andere ogen en ontdek je nieuwe dingen. Om deze reden zijn wij de Growing Muslim Boekenclub begonnen. Deze is voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in het lezen van boeken over opvoeding. Iedere donderdagavond van 20:30 t/m 22:00uur zullen wij boeken behandelen die door ons zijn gelezen en goedgekeurd. Alle leden van de boekenclub lezen hetzelfde boek en gaan actief aan de slag met de gelezen hoofdstukken. De boekenclub is onder begeleiding van vier vrouwelijke moslimpedagogen en één Islamitische theologe. Hoe geweldig is dat! Je krijgt de nodige diepgang van onze professionals, ze delen hun inzichten vanuit hun expertise, de inhoud van de boeken wordt uitvoerig besproken, verschillende casussen van de moeders worden behandelt en er wordt een koppeling gemaakt tussen de Islamitische én pedagogische kennis. Dit zal besproken worden tijdens onze wekelijkse online-meetings. Aan het einde van iedere bijeenkomst wordt besproken hoe je de nieuwe informatie kunt implementeren in je huishouden. Investeer in je eigen ontwikkeling en die van je kinderen door deel te nemen aan de boekenclub. Kom in je pyjama en zet je kopje thee alvast klaar!

VOORDELEN

Begeleiding

Begeleiding, ondersteuning en vragen stellen aan ervaren moslimpedagogen

Community

In de besloten community kunnen moeders samen sparren over vraagstukken en diepgaande discussies voeren

Diepgang

Op een laagdrempelige wijze diepgaande informatie uit de boeken bespreken

Bijeenkomsten

Wekelijkse bijeenkomsten waarin de gelezen hoofdstukken worden toegelicht en hoe je het kan implementeren

HET BOEK

De boeken die behandeld zullen worden zijn door ons gelezen en goedgekeurd. Het boek dat we van donderdag 30 november t/m donderdag 28 december van 20:30 t/m 22:00uur (5 bijeenkomsten) samen zullen lezen heet “Laat je kind niet los” geschreven door Gordon Neufeld en Gabor Maté. Voor velen voelt ouderschap niet meer als vanzelfsprekend aan. Kinderen lijken ook minder aan te nemen van volwassenen en hebben minder ontzag voor ouders en andere opvoeders. Vaak nemen leeftijdgenoten de belangrijkste plaats in hun leven in. Zij zijn de nieuwe referentie van onze kinderen bij het vormen van hun gedrag, identiteit, normen en waarden. Dit alles wordt nog versterkt door de alomtegenwoordige sociale media. Kinderen raken daardoor in de war en de hechtheid van het gezin wordt ondergraven. In “Laat je kind niet los” legt dr. Neufeld uit hoe deze oriëntatie op leeftijdgenoten de natuurlijke leiderschapsrol van de opvoeders, die kinderen nodig hebben om zich ten volle te ontplooien en van hen te leren, ondermijnt. Een hechte band is de sleutel. Hij legt uit hoe je moeilijke situaties aanpakt en hoe je de relatie met je kinderen kunt versterken of herstellen. Zij ontwikkelen zich het best tot onafhankelijkheid en veerkracht vanuit die veilige relatie. Een kind moet zijn ouders vertrouwen en op hen kunnen leunen totdat het zelf een eigen persoon is geworden. Ouders moeten daarom weten hoe ze dat vertrouwen krijgen.

BEGELEIDENDE EXPERTS

Asma Bouhotan

Islamitisch theologe

Siham Belbachir

Pedagoog

drs. Rahma Sbita

Gezinspedagoog

Yasmina Achahboun - Growing Muslim

drs. Yasmina Achahboun

Orthopedagoog

Mirella van der Weg

Pedagoog

EXTRA'S

Ouderschap vandaag de dag is ontzettend zwaar. Het is nooit de bedoeling geweest om het allemaal alleen te doen, maar toch ben je aan het jongleren met meerdere ballen. Daarom verdien jij een veilige omgeving waarin je kunt leren, al jouw ideeën en uitdagingen kunt delen. De boekenclub bevat een bijzondere online community met moeders die dezelfde waarden delen. Binnen de community kan je al jouw vragen stellen met betrekking tot het boek. Er worden mooie inzichten gedeeld, diepgaande discussies gevoerd, gekletst over moederschap, extra live-sessies gegeven en je blijft in contact met de leden en onze pedagogen. Wij gebruiken een besloten Instagrampagina en vrijblijvende Whatsappgroep om contact te houden met de community.

We hebben ook een eigen werkboek speciaal voor de boekenclub ontwikkeld. Hierin kan je middels een dagboek je voortgang bijhouden. Het boek is gevuld met inspirerende citaten, ontspannende activiteiten en reflecterende vragen. 

Growing Muslim houdt van extra’s en daarom bieden wij er nog één aan! Voor ieder hoofdstuk van het boek zijn er samenvattingen gemaakt door onze pedagogen. Deze kun je rustig op je gemak lezen. Ideaal voor de momenten dat het moederschap je helemaal heeft overgenomen en er geen tijd over was om je portie van de week te lezen. Op deze manier kan je alsnog (zonder achterstand) deelnemen aan de wekelijkse online-meetings. 

INVESTERING

Een boekenclub waarin gedurende één jaar boeken over opvoeding worden behandeld onder begeleiding van vier moslimpedagogen, één Islamitische theologe, online boekbesprekingen waarin de diepgang van ieder hoofdstuk gezocht wordt, samenvattingen van ieder hoofdstuk, een motiverende werkboek om de eigen ontwikkeling bij te houden en een veilige community met moeders die dezelfde waarden delen. Deze investering bedraagt slechts €14,95 per maand. De maandelijkse investering wordt middels automatische incasso afgeschreven. We werken enkel met een jaarabonnement die tot juli loopt die niet tussentijds beëindigd kan worden. Zolang er plaats aanwezig is, is er het gehele jaar de mogelijkheid om in te schrijven en in te stromen bij de boekenclub. Vanaf juli start de zomerstop en na de zomervakantie hervatten we de boekenclub weer. We hebben hiervoor gekozen, omdat we een band willen ontwikkelen met alle leden en ervoor willen zorgen dat we samen een community worden. It takes a village to raise a child! En jouw village start hier online in deze boekenclub. 

MELD JE AAN!

Meedoen met deze boekenclub zal jou als (toekomstige) moeder of opvoedkundige een boost geven en het maakt de theorie in de boeken levendig. Sluit je bij ons aan voor alles wat met verbinding en gemeenschap te maken heeft. Neem een kopje thee en maak je klaar voor mooie en diepgaande discussies, oprechte verbinding en een fijne community. It takes a village to help a mother and it takes a strong mother to raise a child.

De boekenclub is vol
Het is alleen nog mogelijk om in te schrijven voor de wachtlijst

  Wij bezorgen in Nederland en België

  Gratis bezorging vanaf 70 euro

  Uitstekende klantenservice

  Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

  100% veilig betalen

  Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden