Winkelwagen

In de drukte van het moederschap is het een uitdaging om doelen te behalen, zoals het periodiek uitlezen van een boek. Soms heb je een stok achter de deur nodig om het ook echt te doen. Bij een boekenclub lees je iedere 6-8 weken één boek uit. Het feit dat je een afspraak hebt met je boekenclub kan dan toch helpen om zo’n boek echt uit te lezen. Een andere reden kan zijn dat je wat meer verdieping zoekt met gelijkgestemden. Boeken lezen is leuk, praten over boeken is nog veel leuker! Door inzichten van de andere leden bekijk je een boek met andere ogen en ontdek je nieuwe dingen. Om deze reden zijn wij de Growing Muslim boekenclub begonnen. Deze is voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in het lezen van opvoedkundige boeken. Iedere maandagavond van 20:30 t/m 22:00uur zullen wij boeken behandelen die door ons zijn gelezen en goedgekeurd. Alle leden van de boekenclub lezen hetzelfde boek en gaan actief aan de slag met de gelezen hoofdstukken. De boekenclub is onder begeleiding van drie vrouwelijke moslimpedagogen. Hoe geweldig is dat! Je krijgt de nodige diepgang van onze professionals, ze delen hun inzichten vanuit hun expertise, de inhoud van de boeken wordt uitvoerig besproken en er wordt een koppeling gemaakt tussen de islamitische én pedagogische kennis. Dit zal besproken worden tijdens onze wekelijkse online-meetings. Aan het einde van iedere bijeenkomst  wordt besproken hoe je de nieuwe informatie kunt implementeren in je huishouden. Investeer in je eigen ontwikkeling en die van je kinderen door deel te nemen aan de boekenclub. Kom in je pyjama en zet je kopje thee alvast klaar!

De boekenclub

Begeleiding

Begeleiding, ondersteuning en vragen stellen aan ervaren moslimpedagogen

Community

In de besloten community kunnen moeders samen sparren over vraagstukken en diepgaande discussies voeren

Diepgang

Op een laagdrempelige wijze diepgaande informatie uit de boeken bespreken

Bijeenkomsten

Wekelijkse bijeenkomsten waarin de gelezen hoofdstukken worden toegelicht en hoe je het kan implementeren

Het boek

De boeken die behandeld zullen worden zijn door ons gelezen en goedgekeurd. Inschrijvingen gaan per boek. Dit betekent dat na afsluiting van ieder boek de nieuwe inschrijvingen geopend zullen worden voor een nieuw boek. Het boek dat wij van maandag 13 juni t/m maandag 1 augustus (8 bijeenkomsten) zullen behandelen heet “Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het doet)”, geschreven door Philippa Perry. Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is, en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot een gelukkige volwassene. Maar hoe doe je dat? In dit wijze, verstandige en verfrissende boek staat alles wat er in de opvoeding van een kind echt toe doet. Geen praktische tips over slapen, eten, goede manieren of huiswerk, maar helder advies over de essentie van het ouderschap. Op basis van haar rijke ervaring als therapeut, haar wetenschappelijke inzichten en haar persoonlijke ervaringen als ouder, behandelt Philippa Perry de grote vragen van de ouder-kindrelatie, van baby tot tienerjaren. Hoe ga je om met je eigen gevoelens en die van je kind? Hoe zien je gedragingen en patronen eruit? Hoe ga je om met je ouders, je partner, vrienden? Dit boek biedt een brede, verrassende kijk op een diepgaande en gezonde ouder-kindrelatie.  Het is een boek vol liefdevol advies over het maken van fouten en het onder ogen zien daarvan waardoor het uiteindelijk goed zal komen.

Begeleidende pedagogen

drs. Shazia Hussein

Gezinspedagoog

drs. Rahma Sbita

Gezinspedagoog

Siham Belbachir

Pedagoog

Extra's

Ouderschap vandaag de dag is ontzettend zwaar. Het is nooit de bedoeling geweest om het allemaal alleen te doen, maar toch ben je aan het jongleren met meerdere ballen. Daarom verdien jij een veilige omgeving waarin je kunt leren, al jouw ideeën en uitdagingen kunt delen. De boekenclub bevat een bijzondere online community met moeders die dezelfde waarden delen. Binnen de community kan je al je vragen stellen met betrekking tot het boek. Er worden mooie inzichten gedeeld, diepgaande discussies gevoerd, gekletst over moederschap, extra live-sessies gegeven en je blijft in contact met de leden en onze pedagogen. Wij gebruiken een besloten Instagrampagina om contact te houden met de community.

Growing Muslim houdt van extra’s en daarom bieden wij er nog een aan! Voor ieder hoofdstuk van het boek zijn er samenvattingen gemaakt door onze pedagogen. Deze kun je rustig op je gemak lezen. Ideaal voor de momenten dat het moederschap je helemaal heeft overgenomen en er geen tijd over was om je portie van de week te lezen. Op deze manier kan je alsnog (zonder achterstand)deelnemen aan de wekelijkse online-meetings.

Binnen de boekenclub wordt er géén begeleiding bij persoonlijke problematieken geboden. Maar maak je geen zorgen. Als je hier behoefte aan hebt, kan je buiten de boekenclub om persoonlijke coaching sessies inplannen met een van onze pedagogen.

Investering

Een boekenclub waarin opvoedkundige boeken worden behandeld onder begeleiding van moslimpedagogen, online boekbesprekingen waarin de diepgang van elk hoofdstuk gezocht wordt, samenvattingen van elk hoofdstuk en een veilige community met moeders die dezelfde waarden delen. Deze investering is nu tijdelijk verlaagd van €25,- naar slechts €20,- per maand. Dit boek wordt gedurende twee maanden behandeld, waardoor de totale kosten tijdelijk €40,- euro zullen bedragen. Deze kosten zijn exclusief de kosten voor het boek. Iedere lid dient deze zelf aan te schaffen. 

Meld je aan!

Meedoen met deze boekenclub zal jou als (toekomstige) moeder een boost geven en het maakt de theorie in de boeken levendig. Sluit je bij ons aan voor alles wat met verbinding en gemeenschap te maken heeft. Neem een kopje thee en maak je klaar voor mooie en diepgaande discussies, oprechte verbinding en een fijne community. It takes a village to help a mother and it takes a strong mother to raise a child.

Wij bezorgen in Nederland en België

Gratis bezorging vanaf 70 euro

Uitstekende klantenservice

Heb je ons nodig? We zijn er voor je!

100% veilig betalen

Ruim aanbod aan alle bekende betaalmethoden